-->

Monday, December 19, 2011

SEGMEN PERTAMA : Kenapa Korang berblogging?

Assalamualaikum (◕^^◕)



Hai korang! :) Hari ni tiba-tiba aku terasa nak try buat segmen. Nak tengok dapat sambutan ke tak. Untuk segmen yang mula-mula ni, aku pilih topik yang sinonim dengan semua blogger la ye. Cuma tiga soalan je. Ikot korang la nak jawab macam mane. Pendek-pendek pon tak pe. At least menjawab soalan. Okay? :) 


Solan Pertama:
kenapa korang memilih blog sebagai medan pengantara untuk meluahkan hasil tulisan korang?

Adakah sebab duit? Suka-suka? Nak popular?


Solan Kedua: 
Siapa yang memberikan korang ilham untuk berblog. Ayat mudah sikit, siapa idola anda dalam dunia blogging ni?

Of course la blogger yang femes-femes menjadi idola korang kan? Please state at least one. Kalau lebih dialu-alukan :) 

Solan Ketiga:
Apa yang korang harap kan dari dunia blogger ni?


Kalau aku, aku berblogging mula-mulanya hanya suka-suka. Tengok member-member macam best je kan hari-hari buat entry. Terasa pulak nak mencuba. Lepas tu try lah buat satu account. Tapi dulu aku sekadar hangat-hangat tahi ayam. Tak serius sangat dengan dunia blogger ni. Tapi sejak-sejak aku terbaca blog YUYU ZULAIKHA aku terus rasa WOW! bestnya  blog dia ni! Then tiba-tiba datang satu semangat nak jadi macam dia satu hari nanti. Korang doakan la ye :)

Duit? Mula-mula aku berblogging, aku tak pernah tahu yang blog ni boleh buat duit. Bila dah lama-lama dengan blog tak lama mana pon actually , aku baru tahu. Then sedih jugak la sebab banyak yang berblogging sebab nak duit semata-mata. Harap korang tak macam tu ye :)

Actually dunia blogger ni banyak membantu tau! Kalau nak tau pasal update sesuatu benda tu, search je kompom banyak entry yang keluar. Aku berharap dunia blogger ni makin meriah dengan blogger-blogger yang makin ramai. Baru happening! kan? kan? kan? ;) 

Okay, sudah la tu kot untuk jawapan aku. Korang pulak macam mana

Tolong respond,Pleaseee :) 

Thanks. sayang korang 


Kalau suka,sila LIKE! COMMENT sekali okay? Kalau tak,sentap gua.

7 comments:

owner Cyber. said...

JAWAPAN SOALAN PERTAMA :
KONGSI PENDAPAT, KONGSI IDEA, KONGSI TUTORIAL. ANYTHING ELSE.. DUIT P0N YE GK,,HUHU

JAWAPAN SOALAN KEDUA :
HURMMM,, SETAKAT NIE, MINAT BLOG NIE MULA2 MASE BRU DALAM DUNIA BLOG, MACAM NAK TAK NAK JER. TU MASE FORM 4 JOIN BLOG, NAK TAK NAK JER, DA DEKAT 10 BLOG SETAKAT NIE YANG PERNAH BUAT, SEMUA TAK JADIK,, YANG LAST NIE BRU JADI. IDOLA?. HURMM,, BLOG KAK LYSSA NAK FOLLOWER DIA 30K +++..

JAWAPAN SOALAN KETIGA :
HARAP DALAM DUNIA BLOGGER?... HURMMM,,, (FIKIR NI... ) DAPAT MENJADIKAN BLOG TERKENAL SUATU HARI NANTI (INSYALLAH) KE TERSADA DUNIA. HUHU. (CITA2 BESOR TUH).. BUT THIS BLOG JUST 4TIME, AKU STUDY LAGI.. FORM 6 NOW...

THAT ALL..
THANK YOU.

raa fyera said...

JAWAPAN SOALAN PERTAMA :
sajer sukasuka buad blog then dapat bljr macammacam mlalui blog ney :p
JAWAPAN SOALAN KEDUA :
haha , yang bagi ilham of courle la my deary friend ;D idola ?? sape lagi klu bukan kak lyssa
JAWAPAN SOALAN KETIGA :
dari dunia blogger ney harap dapat cari lebih ramai kawan n dapat belajar byk perkara:)

Aida Suraya Abdul Rahim said...

@owner Cyber. Thanks join :) eh. Ramai la idola dia Lyssa. BTW, wish you all the best for your study. Gudluck,dear! :)
and done follow you! :)

Aida Suraya Abdul Rahim said...

@raa fyera Awak pon jadikan Lyssa idola jugak? :) Okay. sy doakan yang terbaik untuk awak. Semoga success dalam dunia blogging ni :)

P/S: Done follow you! :)

Daus Hye said...

Jawapan Soalan 1 :

suka2 dan nak berkongsi cerita yg terbuku dihati (cewahh) ..

Jawapan Soalan 2 :

org yg memberi ilham utk berblog ialah, jeng3 !!
- sedara (Azie) ..

Jawapan Soalan 3 :

semoga kisah yg dikarang akan dibaca dan dihargai ketika diri ini sudah tiada ..
(abaikan sekiranya tidak menepati kehendak seoalan), hehe ..

Aida Suraya Abdul Rahim said...

@Daus Hye thanks join :) WOW! bagusnya jawapan number 3 tu. :) Gudluck ye. HIDUP BLOGGER!! :D

Ahmad Hafiz said...

1- i cuma nak buat orang tersenyum

2- i teringin nak wat vid tutorial pakai hijab lepas i tgk nora elena meskipun i seorang lelaki. tp belum brkesempatan

3- i tak harapkan apa2 dari sudut medium ini